(CROSS REFERENCE) ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΡΕΣ RACOR-ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ

 www.parker.com/parfit

 

 

 

 

 

ΝΕΟ ΑΝΤΙΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΧΩΝΙ-ΥΔΑΤΟΠΑΓΙΔΑ

Εφαρμογές
Για όλα τα καύσιμα βάσεως υδρογονανθράκων.
Χρησιμοποιείται ως μέσον για το προ-φιλτράρισμα του καυσίμου κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού με
καύσιμα.
H σειρά των Φίλτρων Καυσίμου της Racor (RFF) αντιπροσωπεύει ένα νέο, βαρέος τύπου, ταχείας ροής φίλτρο μέσα σε χοάνη, το οποίο διαχωρίζει το επιζήμιο ελεύθερης ροής νερό και τα στοιχεία ρύπανσης από τη βενζίνη, το πετρέλαιο Ντίζελ, Ντίζελ  θέρμανσης, και κηροζίνη.


Η νέα σειρά προϊόντων RFF είναι σε θέση να απομακρύνουν το ελεύθερο νερό και τα στερεά μεγέθους έως 150  micron  και σας επιτρέπει να ελέγχετε οπτικά την ποιότητα του καυσίμου κατά τον ανεφοδιασμό με καύσιμα.

Οι βρωμιές και το νερό είναι ουσιαστικά αναπόφευκτα φαινόμενα κατά την αποθήκευση του καυσίμου,  προκαλώντας την ανάπτυξη μικροβίων, οξέων που προκαλούν διάβρωση,  ηλεκτρόλυση και σκουριά.  Αυτά τα στοιχεία ρύπανσης μπορεί να βουλώσουν φίλτρα, να διαβρώσουν εξαρτήματα,
να υποβαθμίσουν την αποτελεσματικότητα της καύσης, και μπορούν ακόμη να προκαλέσουν διακοπή της λειτουργίας της μηχανής ή και βλάβη του συστήματος.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα κάνοντας ανεφοδιασμό με το χωνί  Racor.
Κάθε φορά που μεταγγίζετε καύσιμο από ένα δοχείο σε ένα άλλο πρέπει να το περνάτε από ένα σύστημα    RFF.

Η σειρά των προϊόντων RFF κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας βιομηχανικού τύπου μαύρο προπυλένιο καλό αγωγό  ηλεκτρισμού.
Σκόνη άνθρακα διοχετεύεται στο πλαστικό έτσι ώστε το RFF να είναι αγώγιμο με το στατικό ηλεκτρισμό. Η  γείωση του RFF είναι ένα σημαντικό στοιχείο ασφάλειας. Να χρησιμοποιείτε πάντοτε τις σωστές διαδικασίες διακίνησης καυσίμου.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα
•    Σκληρή κατασκευή,
•    Το φίλτρο είναι από ανοξείδωτο χάλυβα με επίχριση από τεφλόν.
•    Το Teflon ®  είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας  Dupont
•    Τέσσερα μεγέθη, τέσσερις ταχύτητες ροής.
•    Υλικό    πλαστικό  του  ηλεκτρισμού.
•    Ανθεκτικό στην διάβρωση.
•    Αυτοκαθαριζόμενο
•    Χωρίς  τμήματα  για  αντικατάσταση.

Το RFF είναι χρήσιμο για άτομα τα οποία χρησιμοποιούν μηχανή εσωτερικής καύσεως όπως είναι   ηλεκτρογεννήτριες ,εξωλέμβιες αλυσοπρίονο, μηχάνημα απομάκρυνσης αγριόχορτων, μηχάνημα εκχιονισμού,
 μοτέρ σκαφών, αυτοκίνητα    μοτοσικλέτες ή αεροπλάνα.

Τα πετρελαϊκά προϊόντα τα οποία κινούνται σε πλαστική επιφάνεια παράγουν στατικό ηλεκτρισμό.   Γι’ αυτό θα πρέπει να λαμβάνετε τα δέοντα μέτρα για να εξασφαλίζετε ότι το RFF είναι γειωμένο  για την ελάττωση της δημιουργίας στατικού ηλεκτρισμού και  την μείωση των πιθανοτήτων  εκρήξεων ή πυρκαγιάς. Να χρησιμοποιείτε  καλώδιογείωσης  για την στερέωση της χοάνης χρησιμοποιώντας  ένα καλώδιο με μεταλλικό συνδετήρα σε κάθε άκρο στερεώνοντας το στο πάνω χείλος της  χοάνης και το άλλο στην πηγή ανεφοδιασμού καυσίμου. Για παράδειγμα το μεταλλικό δοχείο η  ο σωλήνας ανεφοδιασμού.
RACOR
Πως λειτουργεί
Η σειρά των προϊόντων  RFF RACOR κατασκευάζεται με φίλτρα από ανοξείδωτο χάλυβα τα οποία τοποθετούνται εντός.
Καθώς θα ρίχνετε το καύσιμο διαμέσου της χοάνης να επιστήσετε  την προσοχή σας στην επιφάνεια υποδοχής καυσίμου της χοάνης. Εάν το καύσιμο περιέχει ελεύθερο νερό θα συγκεντρωθεί στο δοχείο καθιζημάτων,  επειδή το νερό είναι βαρύτερο από το καύσιμο. Όταν συγκεντρωθεί σημαντική ποσότητα νερού σε περίπτωση (περίπου 1 φλιτζάνι), να το απομακρύνετε κατάλληλα και να ξαναρχίσετε την εργασία ανεφοδιασμού. Εάν το φίλτρο RFF βουλώσει με στερεά στοιχεία ρύπων, να το ξεβγάλετε με καθαρό καύσιμο και μετά να συνεχίσετε τον ανεφοδιασμό.


Όταν  χρησιμοποιείται σωστά, το φίλτρο διαχωρίζει το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΕΡΟ από τα καύσιμα υδρογονανθράκων. Το ελεύθερο νερό είναι η συγκέντρωση μορίων νερού στο κάτω  μέρος των δοχείων βενζίνης βαρελιών, όταν το καύσιμο αποθηκεύεται για μικρά χρονικά διαστήματα.
 Ο σχηματισμός ελεύθερου νερού  οφείλεται σε συμπύκνωση  υγρασίας του αέρα ή στον διαχωρισμό των μορίων νερού από το καύσιμο. Το νερό μπορεί να υπάρχει σε καύσιμα υδρογονανθράκων  ή υπό μορφή γαλακτώματος ή αιωρείται ως  μικρά σταγονίδια  στο καύσιμο. Το νερό μπορεί να γαλακτωματοποιηθεί στο καύσιμο από τους κραδασμούς ή από την πρόσθεση γαλακτοποιητικών βελτιωτικών όπως είναι η αλκοόλη ή τα απορρυπαντικά. Το φίλτρο RFF δεν απομακρύνει    το γαλακτοποιημένο νερό.

 

Τοποθετήστε διαχωριστήρες φίλτρου καυσίμου/ νερού της RACOR    για την απομάκρυνση του  γαλακτοποιημένου νερού από το σύστημα καυσίμου της μηχανής.
Η τυχόν υπερβολική πίεση στήλης ύδατος μπορεί να οδηγήσει το νερό διαμέσου της χοάνης.
Εάν καλυφθεί το μεγαλύτερο τμήμα της επιφάνειας του φίλτρου με νερό, η υδροστατική πίεση μίας πλήρους χοάνης μπορεί να οδηγήσει το νερό διαμέσου του φίλτρου. Καθώς αρχίζει να συγκεντρώνεται το νερό στο κάτω μέρος της χοάνης ή αρχίσει να επιβραδύνεται η ταχύτητα ροής, σταματήστε τον ανεφοδιασμό και απομακρύνετε με κατάλληλα μέσα το νερό και τους ρύπους από το RFF και μετά συνεχίστε τον ανεφοδιασμό.
Το λάδι των δίχρονων κινητήρων περιέχει στοιχεία διασκορπισμού (απορρυπαντικά) τα οποία μπορεί να επιτρέψουν την δίοδο κάποιας ποσότητας νερού διαμέσου του φίλτρου. Ο μόνος ασφαλής τρόπος για το φιλτράρισμα του νερού είναι να προσθέσετε το λάδι δίχρονων κινητήρων στο ρεζερβουάρ  πριν από το φιλτράρισμα του καυσίμου διαμέσου της χοάνης.

Τα βελτιωτικά που περιέχουν αλκοόλη μπορούν να γαλακτωματοποιηθούν και να εγκλωβίσουν νερό (βλέπε ανωτέρω). Το φίλτρο δεν μπορεί να απομακρύνει αυτό το δεσμευμένο νερό, γι' αυτό θα πρέπει να γίνεται η πρόσθεσή τους μετά τον ανεφοδιασμό.
Μην επιχειρήσετε να αφαιρέσετε το φίλτρο από την χοάνη. Το φίλτρο είναι μόνιμα συνδεδεμένο με την χοάνη.
Το RFF έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με καύσιμα μόνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην χρησιμοποιείτε το  RFF για οτιδήποτε άλλο εκτός από το φιλτράρισμα των καυσίμων.
Τα όποια άλλα υγρά μπορούν να υποβαθμίσουν την αποτελεσματικότητα του φίλτρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: Για αεροπορική χρήση, ο σκοπός του προϊόντος αυτού είναι να διευκολύνει τον έλεγχο του καυσίμου για τυχόν ρύπανση υπό μορφή στερεών σωμάτων (μεγέθους έως και 150 micron) και ελεύθερου νερού. Εάν διαπιστωθεί    η ρύπανση σε καύσιμα αεροπλάνων, κατά τον έλεγχο των ρεζερβουάρ ή κατά την διάρκεια του ανεφοδιασμού με καύσιμα, να αδειάσετε τα ρεζερβουάρ ή να λάβετε ειδικά
επανορθωτικά μέτρα. Να μην λησμονείτε να ελέγχετε πάντοτε το δοχείο καθιζημάτων για τυχόν νερά που μπορεί να υπάρχουν στα ρεζερβουάρ.

Για να δοκιμάσετε το RFF αδειάστε ένα φλιτζάνι νερό στο  RFF1C και RFF3C ή δύο φλιτζάνια  νερού  στο RFF8C. Η ποσότητα αυτή του νερού δεν πρέπει να περάσει διαμέσου του φίλτρου. Να έχετε κατά νου αυτήν την ποσότητα όταν χρησιμοποιείτε το RFF γνωρίζοντας ότι η υδροστατική πίεση που προκαλείται από το βάρος με ποσότητα νερού μεγαλύτερη από την πιο πάνω αναφερόμενη η χοάνη μπορεί να οδηγήσει το νερό να διέλθει διαμέσου του δικτυωτού από ανοξείδωτο χάλυβα που έχει επένδυση με τεφλόν.

Τελευταία νέα

Επικοινωνία

AEOLIAN ENGINEERING Μ. PAPADANTONAKI & CO
Ζαννή 7 - Πασαλιμάνι 18536 Πειραιάς
ΤΗΛ/FAX : 210 4518992

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Λ. Πασειδόνος 4 & Λ.Χρονοπούλου 17455 Άλιμος
ΤΗΛ/FAX : 210 9818306

W: http://www.racorhellas.gr
E: racorhel@otenet.gr